Retour à l'accueil

De Algarve, het zonnige zuiden (avec guide néerlandophone)

Portugal

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
De Algarve, het zonnige zuiden (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Onze uitvalsbasis: een uitstekend viersterrenhotel met zwembad
 • Bewonder de gouden kliffen en de mooie zandstranden
 • Oog voor het authentieke leven en de lokale producten
 • Ervaar de passievolle en melancholische klanken van het Portugese levenslied, de Fado

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Faro - Albufeira

  Vlucht naar Faro, in de Algarve. Na de verwelkoming door een TUI-vertegenwoordiger brengt de transfer ons naar hotel Baia Grande**** waar we de komende 7 nachten verblijven in halfpension. Dit hotel is rustig gelegen, op 20 minuutjes wandelen van het zandstrand en de mooie kliffen van Praia Coelha. Bij het zwembad kan je heerlijk tot rust komen. Wil je graag het levendige centrum van Albufeira bezoeken? Dan neem je gewoon de gratis shuttlebus om te genieten van de vele winkeltjes, terrassen en restaurants. In de vroege avond organiseert de Nederlandstalige lokale gids een welkomstmeeting waar je meer uitleg krijgt over het programma en de excursiemogelijkheden op de vrije dagen.

  avondmaal

  Baia Grande****
 2. 2e dag

  Albufeira - São Bras de Alportel - Albufeira

  Vandaag ervaren we het authentieke leven buiten de toeristische centra. We starten met een bezoek aan een olijfboerderij. We zien de vele olijfbomen, de granieten stenen molen uit de tijd van de Romeinen die de olijven maalt en de apparatuur die wordt gebruikt om de olie te winnen. Kortom, we zijn getuige van het proces van olijf tot olijfolie. Uiteraard proeven we ook de verscheidenheid aan olijfolie. Vervolgens gaan we naar São Bras de Alportel, een typisch Algarve dorpje. De ongehaaste levensstijl van de vriendelijke lokale bevolking is ontwapenend. We verkennen het dorpje en bezoeken het kurkmuseum en een kurkfabriek. Kurk? Jawel, kurk, een heel milieuvriendelijk en duurzaam product. Kurk staat synoniem voor Portugal. Wist je dat meer dan de helft van alle kurk die ter wereld wordt gebruikt uit Portugal komt? We krijgen een inkijk in de kurkindustrie en hoe belangrijk deze is voor de economie van Portugal.

  ontbijt, avondmaal

  Algarve
 3. 3e dag

  Albufeira - Silves - Monchique - Albufeira

  Het achterland van de Algarve is ook betoverend mooi. Daarom trekken we vandaag het Monchique-gebergte in. Dankzij de rijke en unieke flora en fauna wordt dit gebied ook wel de 'tuin van de Algarve' genoemd. Onze eerste stop is Silves, temidden van de sinaasappelboomgaarden. We bezoeken het bekende kasteel dat wordt beschouwd als het mooiste islamitische militaire bouwwerk in Portugal. Vanaf het kasteel worden we getrakteerd op prachtige uitzichten. Na wat vrije tijd lunchen we in een lokaal restaurantje boven op een berg. Nadien rijden we verder naar Fóia, het hoogste punt van de Algarve vanwaar we een fenomenaal uitzicht hebben op de Algarve en de Oceaan. Op heldere dagen kunnen we zelfs Lissabon zien liggen. Vervolgens rijden we verder naar Monchique. Dit charmant stadje kenmerkt zich door witgekalkte huisjes en smalle kinderkopstraatjes die zich omhoog slingeren richting de berg. We maken een wandeling doorheen het sfeervolle en historische centrum. Alvorens we terugrijden naar Albufeira stoppen we even bij Caldes de Monchique, de plaats waar de Romeinen het helende bronwater uit de bergen ontdekten.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Silves
 4. 4e dag

  Albufeira

  Vrije dag. De lange, gouden zandstranden nodigen je uit voor een heerlijke luierdag in de zon. De gids informeert je graag over de excursiemogelijkheden.

  ontbijt, avondmaal

  Albufeira
 5. 5e dag

  Albufeira - Lagos - Sagres - Albufeira

  Vandaag combineren we geschiedenis en natuur! Het begint allemaal met een bezoek aan de beroemde Ponta da Piedade waar je selfies klikt met de unieke rotsformaties van de kustlijn op de achtergrond. Vervolgens naar de historische stad Lagos. Hier neemt de gids ons mee op een begeleide wandeling naar Praça do Infante om een bezoek te brengen aan het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder. Ook zien we het gebouw dat gebruikt werd als Portugals eerste slavenmarkt. Daarna is de kerk van San Antonio aan de beurt en heb je wat vrije tijd om te lunchen, shoppen en verkennen. We rijden verder naar Sagres waar we het fort bewonderen. Vervolgens naar Cabo de São Vicente, het ‘einde van de wereld’. Laat het panoramische uitzicht in de vissershaven van Baleeira even op je inwerken. Helemaal relaxt keer je terug naar je hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Algarve
 6. 6e dag

  Albufeira

  Vrije dag. Geniet van een dagje aan het zwembad of ontdek de oude stadskern van Albufeira. Je kan vandaag ook een dagtrip maken naar Lissabon. De gids geeft je graag meer uitleg over deze excursie.

  ontbijt, avondmaal

  Lissabon
 7. 7e dag

  Albufeira - Faro - Olhao - Cacela Velha - Tavira - Albufeira

  Ah, het oosten van de Algarve! Een van de mooiste regio's van Portugal. Het start allemaal in Faro, de hoofdstad van de regio. Hier heb je genoeg vrije tijd om de oude stad te verkennen. Volgende stop is Olhao, een dorpje op de oevers van de Ria Formosa. We bezoeken de lokale markt waar we kennismaken met de lokale bevolking en hun huisgemaakte producten. Na de vrije lunch gaan we naar Cacela Velha. Dit kustdorpje heeft een handjevol witgekalkte huizen, een prachtige kerk en een oud fort met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Daarna reizen we door naar Tavira. Zeker het kasteel en de wandeling langs het bastion zullen ons bijblijven. We sluiten deze de dag af in de plaatselijke kerk waar je de nationale schat buiten al hoort: fado muziek. Zo melancholisch als wat en typerend voor Portugal. Terug naar Albufeira.

  ontbijt, avondmaal

  Faro
 8. 8e dag

  Albufeira - Faro - Brussel

  Geniet van de laatste Portugese zonnestralen. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Faro voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Albufeira

Infos Utiles

Opmerking

Omwille van operationele redenen, kan de volgorde van de excursiedagen wijzigen.


Hotels

Plaats Nachten  Hotel
Albufeira 7 Baia Grande****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten identiteitskaart
inentingen geen
tijdsverchil winter: +1, zomer +1

 


Destination

Informations Pratiques

Documents de voyage

Une carte d'identité ou un passeport valable suffisent pour les touristes de nationalité belge. Les enfants de 0 à 12 ans doivent être titulaires de la Kids-ID.
Pour une dernière mise à jour: http://diplomatie.belgium.be. 

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour à Portugal.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

hiver: -2, été: -2

Langue

La langue officielle est le portugais.


Chargement en cours