Retour à l'accueil

Andalusische parels, tapas en flamenco (avec guide néerlandophone)

Espagne

dès 1.369 € TTC
/pers.;

 • 8 Jours / 7 nuits
 • Vol inclus
 • Transferts inclus
 • Bed & Breakfast
Andalusische parels, tapas en flamenco (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Détails du circuit
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Itinéraire
Ce que nous avons aimé
 • Moorse invloeden en prachtige landschappen
 • Wandel door het schilderachtige Ronda
 • Granada met het paleizencomplex Alhambra
 • De weelde van de Spaanse vorsten in het Real Alcázar te Sevilla
 • Bewonder de indrukwekkende Mezquita in Córdoba

Dates & Tarifs

Voyage au départ de
Date de départ
lundi mardi mercredi jeudi vendredi samedi dimanche
1 mar 2 mer 3 jeu 4 ven 1.369 € retour le 11-09-2020 Choisir 5 sam 6 dim
7 lun 8 mar 9 mer 10 jeu 11 ven 12 sam 13 dim
14 lun 15 mar 16 mer 17 jeu 18 ven 19 sam 20 dim
21 lun 22 mar 23 mer 24 jeu 25 ven 26 sam 1.369 € retour le 03-10-2020 Choisir 27 dim
28 lun 29 mar 30 mer
 • Dernières places disponibles
Prix TTC par personne sur la base d'une chambre double. Les prix et pensions sont susceptibles d'évoluer en étape 1 de votre commande en fonction des mises à jour et de la disponibilité
Nombre de voyageurs
1 chambre , 2 adultes
Nombre de chambres 1
Adultes 2
Enfants (-12 ans) 0
Bébés (-2 ans) 0
Vérifier la disponibilité

Détails du prix

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt
- stadsverkenning in Granada, Córdoba, Sevilla en Ronda
- lokale Engelstalige stadsgidsen in Granada (2e dag), Córdoba (4e dag) en Sevilla (5e dag)
- bezoek aan het Alhambra in Granada
- toegang tot de Mezquita van Córdoba
- bezoek aan het Real Alcázar en de kathedraal in Sevilla

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- bagageservice op de luchthaven en in het hotel
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
- optioneel excursiepakket

Carnet de route

 1. 1e dag

  Brussel - Málaga - Granada

  Vlucht naar Málaga, in het temperamentvolle Zuid-Spanje. Ben je klaar om alle geneugten van Andalusië te ontdekken? Na aankomst rijden we verder naar Granada. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

  Spanje
 2. 2e dag

  Granada

  Op ontdekking in Granada! Bij het bewonderen van de prachtige architectuur zien we dat het Moorse tijdperk nog steeds zijn stempel doordrukt. Het hoogtepunt is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V en de Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook vanbinnen bewonderen. De rest van de dag brengen we door in het gezellige stadscentrum. Er is genoeg te zien: zoals de immense kathedraal en de sfeervolle wijk Albaicín met haar steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Bestel een wijntje en proef tapas op een van de vele terrasjes die de stad rijk is. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

  Opmerking: Door restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek ’s avonds doorgaat. Doordat het Alhambra het aantal toegangsticketten beperkt, kan een bezoek niet altijd gegarandeerd worden. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij ten alle tijden te voorkomen. Indien het bezoek niet mogelijk is, wordt dit vervangen door een bezoek aan de kathedraal en de koningskapel van Granada.

  ontbijt

  Alhambra, Granada
 3. 3e dag

  Granada

  Vrije dag om het prachtige Granada op eigen houtje verder te ontdekken. Boek je het excursiepakket, dan ga je vandaag naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Je maakt onder meer een stop in Pampienera, bekend om haar bijzondere tapijten, en Trevelez, de plek waar elk jaar miljoenen hammen worden gedroogd in grote hallen. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

  ontbijt

  Alpujarras
 4. 4e dag

  Granada - Córdoba - Sevilla

  Rit naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba, na Constantinopel, de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, kan je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op die van Mekka na, de grootste moskee ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na de herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. Na ons bezoek aan de Mezquita kuieren we door de smalle straatjes van de omliggende joodse wijk, la Judería. Nadien rijden we verder naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Overnachting in hotel Alcazar***, Vía Sevilla Mairena**** (17/04/20) of Virgen de los Reyes*** (26/09/20).

  ontbijt

  Cordoba
 5. 5e dag

  Sevilla

  Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! De stad verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. We bezoeken het Real Alcázar, een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Vervolgens bezoeken we de prachtige Santa Maria kathedraal, een van de grootste kerken ter wereld. De bekende kathedraaltoren, de Giralda, is het symbool van de stad en is het overblijfsel van de moskee die de Moren in de 12e eeuw oorspronkelijk op deze plek bouwden. Na de beklimming van de Giralda wordt je beloond met een prachtig uitzicht over het oude centrum. Vervolgens wandelen we door de oude joodse wijk Santa Cruz met haar prettige wirwar van patio’s en smalle straatjes, dé plek voor lekkere tapas. Vrije tijd om op eigen gelegenheid op ontdekking te gaan. ‘s Avonds kan je optioneel naar een wervelende en passievolle flamencoshow. Overnachting in hotel Alcazar***, Vía Sevilla Mairena**** (17/04/20) of Virgen de los Reyes*** (26/09/20).

  ontbijt

  Sevillla
 6. 6e dag

  Sevilla - Ronda - Málaga

  Vandaag bezoeken we het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Verder naar het bruisende Málaga. Overnachting in hotel Atarazanes***.

  ontbijt

  Ronda
 7. 7e dag

  Málaga

  Vrije dag in Málaga. Uiteraard kan je vandaag ook naar het strand gaan. Boek je het excursiepakket, dan ga je gedurende een halve dag naar Mijas, een witte parel in de bergen, gelegen op slechts 30 km van Málaga. Dankzij de smalle straatjes, mooie pleintjes, witgekalkte huisjes en de prachtige uitzichten op de kust is Mijas een bezienswaardigheid op zich. Tijdens een rondwandeling maken we kennis met dit witte, charmante bergdorpje. Overnachting in hotel Atarazanes*** in Málaga.

  ontbijt

  Mijas
 8. 8e dag

  Málaga - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Málaga

Infos Utiles

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Albolote, Granada 3 BS Príncipe Filipe***
Sevilla 2 Alcazar***
Málaga 2 Atarazanes***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand het excursiepakket*

3e dag: excursie naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras
7e dag: halve dag excursie naar Mijas

* het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken

€ 59 PER PERSOON


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Destination

Espagne

En générale

Plus qu’un pays, une ambiance… Laissez-vous entraîner dans le pays des tapas et de la convivialité et vivez le voyage en Espagne de vos envies. Sourire garanti !

En Andalousie, succombez au charme des patios fleuris, de la mosquée de Cordoue, du palais et des jardins ombragés de l’Alhambra. De ville en village, vous serez comme envoûté par la beauté des décors marqués par l’empreinte orientale. Prenez le temps de profiter de chaque rayon de soleil : ici place est faite à la douceur de vivre.

Gastronomie

La cuisine espagnole a atteint une popularité jamais vue auparavant. Elle est aussi riche et variée que les paysages de ses régions.
Le plat incontournable qu’il faut goûter et savourer est La "Paëlla", faite à base de riz cuit dans l’huile en même temps que le poulet, porc maigre avec jambon, langoustines, petits pois, ail, oignons, épices et safran.
Parmi les saveurs à découvrir :
- Le jambon ("Jamon") Serrano
- Le "Gaspacho" : soupe froide, aux tomates, poivrons et ail
- La Soupe aux amandes : servie en dessert, mais elle devient potage à Noël, rehaussée de safran
- Les calamars frits
- Les brochettes d'espadon : on fait cuire des poissons entiers "à la plancha", c'est-à-dire sur une plaque d’acier, des rougets, daurades, sole, loups, espadon, etc. Ce type de plat est souvent accompagné d’un assaisonnement appelé "Alino". Dans cette recette, le poisson est coupé en dés et enfilé sur des brochettes.

La destination

Au-delà de ses fiestas, tapas et siestas, il y a son histoire, passionnante et visible dans chacune de ses villes. Séville, Madrid, Barcelone, pour ne citer qu'elles, révèlent à elles seules la riche culture et les mille facettes d'une Espagne chaleureuse et attachante.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire.
Canaries : -1h.
Le changement d’horaire d’été et d’hiver a lieu le même jour que pour la Belgique.

Temps de vol

Entre 1h30 et 4h environ

Climat

L'Espagne offre à ses visiteurs un climat méditerranéen agréable. Les étés sont chauds et secs et les hivers plutôt doux et cléments. L’automne est cependant la saison la plus pluvieuse. Les Baléares quant à elles sont protégées des vents par sa sierra du nord et les pluies y sont moins abondantes. Les Canaries jouissent d’un climat doux et printanier toute l’année, un climat ensoleillé est tempéré par les alizés mais rarement par la pluie.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. Le français et l'anglais sont compris dans les principaux lieux touristiques.


Informations Pratiques

Documents de voyage

Carte d'identité en cours de validité

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Espagne.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

Pas de décalage horaire avec la Belgique.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. 

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Espagne.

Courant électrique

Le courant électrique est du 220 volts et les prises sont identiques aux prises belges, inutile d'amener un adaptateur.Chargement en cours