Vous avez des questions sur votre voyage en raison du coronavirus (COVID-19)?

Plus d'info
Retour à l'accueil

Andalusië, in de voetsporen van de Moren (avec guide néerlandophone)

Espagne

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Andalusië, in de voetsporen van de Moren (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Ce que nous avons aimé
 • Kuier door de straatjes van Sevilla
 • Renaissancesteden Baeza & Ubeda
 • Adembenemende Alhambra in Granada
 • Ontdek de Moorse bouwstijl in Córdoba

Destination

Espagne

Formalités de voyage

 • Carte d'identité belge ou passeport international valable
 • Consultez toujours le site https://diplomatie.belgium.be pour obtenir les informations les plus récentes.
 • Pour les croisières, d’autres règles sont parfois imposées par l’armateur. Lisez attentivement les informations sur les produits ci-dessus.

Santé

 • Aucune obligation, mais certains vaccins sont conseillés.
 • Consultez à temps le site https://www.wanda.be/fr ou votre médecin pour des informations plus détaillées.

Climat et meilleure période de voyage

Sur le continent espagnol, le climat présente de grandes différences. Dans le nord, les précipitations sont plus nombreuses et il fait quelques degrés de moins que dans le sud. La meilleure période de voyage pour le nord s'étend de mai à septembre. Durant celle-ci, les précipitations sont moins nombreuses et vous profitez de températures oscillant entre 20 et 25 °C. Dans le sud ensoleillé, vous pouvez habituellement compter sur une bonne météo tout au long de l'année. Avec 20 °C, les mois d'hiver sont généralement agréables. Durant les mois d'été, les températures peuvent être très élevées. Il n'est pas rare qu'elles dépassent les 30 °C.

Dans les Baléares, la brise marine qui souffle sans cesse apporte un peu de rafraîchissement lors des journées chaudes et une sensation de fraîcheur les jours où il fait moins beau. D'octobre à avril inclus, le risque de longues précipitations est le plus grand. La meilleure période de voyage pour les Baléares s'étend donc de mai à octobre. Durant celle-ci, vous profitez de journées estivales avec des températures au-dessus de 23 °C. Durant les mois d'été, le mercure dépasse les 30 °C.

Les îles Canaries sont caractérisées par un temps chaud et beaucoup de soleil tout au long de l'année. Avec une température moyenne en journée de 29 °C, août est le mois le plus chaud. Avec 20 °C, janvier est le mois le plus froid. C'est durant les mois de décembre, de janvier et de février que le risque de précipitations est le plus élevé sur ces îles.

Décalage horaire

Continent espagnol: pas de décalage horaire

Îles Baléares: pas de décalage horaire

Îles Canaries: - 1h (été et hiver)

Devise locale

Euro (EUR) 


Carnet de route

 1. Vertrek uit Brussel naar Malaga. Na aankomst reis je verder naar Antequera. Avondmaal en overnachting in hotel La Sierra**** in Antequera.

  avondmaal

 2. Vandaag bezoek je het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De smalle straatjes met kasseien in het oudste gedeelte van Ronda lichten al een tipje van de sluier op van de Moorse bouwkunst. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Vervolgens ga je naar Jerez de la Frontera, beroemd vanwege de sherry, de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan. Verder naar Sevilla en overnachting in hotel Exe Sevilla Palmera****.

  ontbijt - avondmaal

 3. Vandaag heb je ruim de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het mooie Sevilla, de stad die werd ingenomen door zowel de Grieken, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Na de overheersing van de islamitische Moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. In de oude joodse wijk Santa Cruz is het aangenaam slenteren in de wirwar van smalle straatjes en patio’s. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is beslist de Santa Maria kathedraal met de Giralda. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad. Of je het beroemde Alcázar, het Koninklijk Paleis van Sevilla, kunt bezoeken, is van tevoren niet helemaal te voorspellen omdat het niet altijd toegankelijk is. De rijkelijk versierde kamers, de heerlijke patio’s en de vele verschillende bouwstijlen zijn een lust voor het oog. Ook de weelderige tuinen zullen bij het bezoek niet overgeslagen worden. Mocht Alcázar niet toegankelijk zijn, dan ga je naar Casa de Pilatos. In dit paleis lieten de Markies van Tarifa en de hertogen van Medinaceli de pracht van de Italiaanse renaissance steden terugkomen dankzij een rijke verscheidenheid aan bouwstijlen, Romeinse reliëfs, mooi vormgegeven beelden en romantische binnenpleintjes. Overnachting in hotel Exe Sevilla Palmera**** in Sevilla.

  ontbijt - avondmaal

 4. Na het ontbijt vertrek je naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen kun je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde moskee de Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op de moskee van Mekka na, de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. In de omliggende joodse wijk, la Judería, is het gezellig kuieren door de smalle straatjes. Overnachting in hotel Eurostars Las Adelfas**** (05/05) of Exe Ciudad de Córdoba**** (19/05, 16/06, 23/06, 08/09, 22/09) in Córdoba.

  ontbijt - avondmaal

 5. Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Baeza en Ubeda. Het intieme Baeza bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo en de oude graanbeurs de Alhóndiga. Het was de eerste stad die definitief op de Moren heroverd werd en Baeza kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In zusterstad Ubeda waan je je in de renaissance. De op een bergkam gelegen stad kenmerkt zich door de smalle met kinderkopjes geplaveide straatjes die ons langs historische monumenten voeren. Hoogtepunt is de Plaza de Vázguez, het centrale plein. Verder naar Granada. Overnachting in hotel Guadelupe*** in het centrum van Granada.

  ontbijt - avondmaal

 6. Het hoogtepunt van Granada is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad Granada. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V, en het Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook van binnen bewonderen. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. De rest van de dag brengen we door in de gezellige studentenstad met bezienswaardigheden als de koningskapel, de immense kathedraal en de sfeervolle, oude wijk Albaicín. De authentieke en intieme wijk die eens meer dan 30 moskeeën telde, bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef tapas op één van de vele terrasjes. ’s Avonds kun je eventueel naar een wervelende flamencoshow in de stad (facultatief). Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada.

  ontbijt - avondmaal

 7. Vrije dag in Granada. Mogelijkheid tot excursie naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada.

  ontbijt - avondmaal

 8. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Hotel - Nachten - Plaats
La Sierra **** - 1 - Antequera 
Exe Sevilla Palmera **** - 2 - Sevilla 
Eurostars Las Adelfas **** (05/05) - 1 - Córdoba 
Exe Ciudad de Córdoba **** (19/05, 16/06, 23/06, 08/09, 22/09) - 1 - Córdoba 
Guadalupe *** - 3 - Granada


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
munteenheid: EURO (EUR)
tijdsverschil: geen
stroom: 220 volt

 


Chargement en cours