Retour à l'accueil

Andalusië, in de voetsporen van de Moren (avec guide néerlandophone)

Espagne

Actuellement, aucune date n'est disponible pour ce voyage.

Ce produit peut uniquement être réservé par téléphone

Lun-ven : 08:00-22:00 / Sam : 09:00-22:00 / Dim : 10:00-22:00 / Fermé les jours fériés
(Max. € 0,30 par minute)

Appeler un conseiller 070 222 346
Andalusië, in de voetsporen van de Moren (avec guide néerlandophone) - TUI

Résumé

Ce que nous avons aimé
 • Kuier door de straatjes van Sevilla
 • Renaissancesteden Baeza & Ubeda
 • Adembenemende Alhambra in Granada
 • Ontdek de Moorse bouwstijl in Córdoba

Destination

Espagne

En générale

Plus qu’un pays, une ambiance… Laissez-vous entraîner dans le pays des tapas et de la convivialité et vivez le voyage en Espagne de vos envies. Sourire garanti !

En Andalousie, succombez au charme des patios fleuris, de la mosquée de Cordoue, du palais et des jardins ombragés de l’Alhambra. De ville en village, vous serez comme envoûté par la beauté des décors marqués par l’empreinte orientale. Prenez le temps de profiter de chaque rayon de soleil : ici place est faite à la douceur de vivre.

Gastronomie

La cuisine espagnole a atteint une popularité jamais vue auparavant. Elle est aussi riche et variée que les paysages de ses régions.
Le plat incontournable qu’il faut goûter et savourer est La "Paëlla", faite à base de riz cuit dans l’huile en même temps que le poulet, porc maigre avec jambon, langoustines, petits pois, ail, oignons, épices et safran.
Parmi les saveurs à découvrir :
- Le jambon ("Jamon") Serrano
- Le "Gaspacho" : soupe froide, aux tomates, poivrons et ail
- La Soupe aux amandes : servie en dessert, mais elle devient potage à Noël, rehaussée de safran
- Les calamars frits
- Les brochettes d'espadon : on fait cuire des poissons entiers "à la plancha", c'est-à-dire sur une plaque d’acier, des rougets, daurades, sole, loups, espadon, etc. Ce type de plat est souvent accompagné d’un assaisonnement appelé "Alino". Dans cette recette, le poisson est coupé en dés et enfilé sur des brochettes.

La destination

Au-delà de ses fiestas, tapas et siestas, il y a son histoire, passionnante et visible dans chacune de ses villes. Séville, Madrid, Barcelone, pour ne citer qu'elles, révèlent à elles seules la riche culture et les mille facettes d'une Espagne chaleureuse et attachante.

Décalage horaire

Pas de décalage horaire.
Canaries : -1h.
Le changement d’horaire d’été et d’hiver a lieu le même jour que pour la Belgique.

Temps de vol

Entre 1h30 et 4h environ

Climat

L'Espagne offre à ses visiteurs un climat méditerranéen agréable. Les étés sont chauds et secs et les hivers plutôt doux et cléments. L’automne est cependant la saison la plus pluvieuse. Les Baléares quant à elles sont protégées des vents par sa sierra du nord et les pluies y sont moins abondantes. Les Canaries jouissent d’un climat doux et printanier toute l’année, un climat ensoleillé est tempéré par les alizés mais rarement par la pluie.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. Le français et l'anglais sont compris dans les principaux lieux touristiques.


Informations Pratiques

Documents de voyage

Carte d'identité en cours de validité

Vaccins

Aucune vaccination n'est obligatoire lors d'un séjour en Espagne.

Monnaie locale

EURO (EUR)

Décalage horaire

Pas de décalage horaire avec la Belgique.

Langue

La langue officielle est l'espagnol. 

Permis de conduire

Le permis de conduire belge est reconnu en Espagne.

Courant électrique

Le courant électrique est du 220 volts et les prises sont identiques aux prises belges, inutile d'amener un adaptateur.Carnet de route

 1. Vertrek uit Brussel naar Malaga. Na aankomst reis je verder naar Antequera. Avondmaal en overnachting in hotel La Sierra**** in Antequera.

  avondmaal

 2. Vandaag bezoek je het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De smalle straatjes met kasseien in het oudste gedeelte van Ronda lichten al een tipje van de sluier op van de Moorse bouwkunst. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Vervolgens ga je naar Jerez de la Frontera, beroemd vanwege de sherry, de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan. Verder naar Sevilla en overnachting in hotel Exe Sevilla Palmera****.

  ontbijt - avondmaal

 3. Vandaag heb je ruim de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het mooie Sevilla, de stad die werd ingenomen door zowel de Grieken, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Na de overheersing van de islamitische Moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. In de oude joodse wijk Santa Cruz is het aangenaam slenteren in de wirwar van smalle straatjes en patio’s. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is beslist de Santa Maria kathedraal met de Giralda. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad. Of je het beroemde Alcázar, het Koninklijk Paleis van Sevilla, kunt bezoeken, is van tevoren niet helemaal te voorspellen omdat het niet altijd toegankelijk is. De rijkelijk versierde kamers, de heerlijke patio’s en de vele verschillende bouwstijlen zijn een lust voor het oog. Ook de weelderige tuinen zullen bij het bezoek niet overgeslagen worden. Mocht Alcázar niet toegankelijk zijn, dan ga je naar Casa de Pilatos. In dit paleis lieten de Markies van Tarifa en de hertogen van Medinaceli de pracht van de Italiaanse renaissance steden terugkomen dankzij een rijke verscheidenheid aan bouwstijlen, Romeinse reliëfs, mooi vormgegeven beelden en romantische binnenpleintjes. Overnachting in hotel Exe Sevilla Palmera**** in Sevilla.

  ontbijt - avondmaal

 4. Na het ontbijt vertrek je naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen kun je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde moskee de Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op de moskee van Mekka na, de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee. In de omliggende joodse wijk, la Judería, is het gezellig kuieren door de smalle straatjes. Overnachting in hotel Eurostars Las Adelfas**** (05/05) of Exe Ciudad de Córdoba**** (19/05, 16/06, 23/06, 08/09, 22/09) in Córdoba.

  ontbijt - avondmaal

 5. Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Baeza en Ubeda. Het intieme Baeza bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo en de oude graanbeurs de Alhóndiga. Het was de eerste stad die definitief op de Moren heroverd werd en Baeza kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In zusterstad Ubeda waan je je in de renaissance. De op een bergkam gelegen stad kenmerkt zich door de smalle met kinderkopjes geplaveide straatjes die ons langs historische monumenten voeren. Hoogtepunt is de Plaza de Vázguez, het centrale plein. Verder naar Granada. Overnachting in hotel Guadelupe*** in het centrum van Granada.

  ontbijt - avondmaal

 6. Het hoogtepunt van Granada is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad Granada. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V, en het Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook van binnen bewonderen. Opgelet, door de restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek 's avonds doorgaat. De rest van de dag brengen we door in de gezellige studentenstad met bezienswaardigheden als de koningskapel, de immense kathedraal en de sfeervolle, oude wijk Albaicín. De authentieke en intieme wijk die eens meer dan 30 moskeeën telde, bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef tapas op één van de vele terrasjes. ’s Avonds kun je eventueel naar een wervelende flamencoshow in de stad (facultatief). Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada.

  ontbijt - avondmaal

 7. Vrije dag in Granada. Mogelijkheid tot excursie naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Overnachting in hotel Guadelupe*** in Granada.

  ontbijt - avondmaal

 8. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Infos Utiles

Hotels

Hotel - Nachten - Plaats
La Sierra **** - 1 - Antequera 
Exe Sevilla Palmera **** - 2 - Sevilla 
Eurostars Las Adelfas **** (05/05) - 1 - Córdoba 
Exe Ciudad de Córdoba **** (19/05, 16/06, 23/06, 08/09, 22/09) - 1 - Córdoba 
Guadalupe *** - 3 - Granada


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
munteenheid: EURO (EUR)
tijdsverschil: geen
stroom: 220 volt

 


Chargement en cours